Sporthal de Vlinder

Sporthal de Vlinder is een modern sportcomplex. Het ontwerp is gebaseerd op het idee om milieu-technische aspecten, zoals zonne-energie, te integreren in het concept voor het gebouw om zo een bijzondere atmosfeer te creëren.

Het plein fungeert als (onverwarmde) verbinding tussen de beide sporthallen, de kantoren en het sportcafé. Het glazen dak bestaat uit zogenaamde “transparante PV modules” die in de zomer oververhitting tegen gaan en tegelijkertijd voor schaduw en diffuus licht zorgen. Vanaf het plein kun je de mensen bezig zien in de sporthal en op de klimwand tegen de kantoortoren.

De kantoor-toren wordt ook gebruikt als onderdeel van het klimaatbeheersingssysteem van het gebouw. De toren fungeert als een “zonne-schoorsteen”. Vanuit de ruimte van het plein ontstaat een luchtstroming langs de kantoortoren waar een warmtepomp de warmte uit de luchtstroom hergebruikt voor het verwarmen van het water voor de douches. Op deze manier wordt de zonne-energie die door het glazen dak binnenkomt optimaal benut.

De sporthal beschikt over 2 zalen met elk 9 badmintonbanen, Vlinder 1 is de grootste zaal en voorzien van een houte vloer, heeft aan beide zijde tribunes, en beschikt over 6 kleedkamers

 

Vlinder 2 is voorzien van een blauwe kunstofvloer, heeft aan een zijde een kleine tribune en beschikl over 6 kleedkamers.

 

 

Voor een hapje en een drankje kunt u terecht in Sportcafe Atalanta van hieruit heb je zicht op Vlinder 2 

Copyright 2011 kort-toernooi - Accomodatie. All Rights Reserved.
Joomla theme by hostgator coupons